top of page

Sarphati Etnografie

De Universiteit van Amsterdam werkt samen met de GGD aan een lang lopend onderzoek naar hoe Amsterdamse kinderen van 0 – 4 jaar en hun ouder(s) in de praktijk omgaan met eten, slapen en bewegen. We doen onderzoek naar gezondheidspraktijken en de relatie met ongelijkheid, vertrouwen en in- en uitsluiting in onderzoek en interventies. Daarbij kijken we ook naar effecten op het microbioom in de mond en de darm. We werken verder samen met een groot aantal collega's bij ACTA, bij het Amsterdam UMC, in verschillende andere faculteiten, bij Inholland en bij een groot aantal andere organisaties.

Ons onderzoek

Het eten, slapen en bewegen van de kleine Amsterdammers: hoe gaat dat nou in de praktijk? 

De Universiteit van Amsterdam is samen met de GGD bezig met een onderzoek naar hoe Amsterdamse kinderen van 0 – 4 jaar en hun ouder(s) in de praktijk omgaan met eten, slapen en bewegen. Wij komen graag in contact met aanstaande ouders die een eerste kindje verwachten. 

 

Waarom? 

Er is al veel onderzoek gedaan naar jonge kinderen, maar er is weinig bekend over hun gewone dagelijkse leven. Inzicht hierin vergroot de wetenschappelijk kennis en kan op de lange termijn helpen om de zorg voor alle Amsterdammers te verbeteren.

Doe je mee?

Dan willen we je graag tijdens de zwangerschap interviewen over je verwachtingen van het opvoeden van een kind. We horen nadat je kindje geboren is graag je ervaringen met hoe je kind drinkt, eet, slaapt en beweegt; wat moeilijk is, wat wel of niet goed werkt, en wat je ervaringen zijn met adviezen en meningen van anderen. Het interview duurt ongeveer een uur, op een moment dat voor jou handig is. Bij voorkeur thuis, maar ergens anders kan ook. Als blijk van onze waardering ontvang je per interview een cadeaukaart van € 20,-.  

 

Wat je ons vertelt in het interview blijft anoniem en vertrouwelijk. Deelname is vrijwillig. Wij zijn geen onderdeel van de verloskundige praktijk of GGD, en als je niet mee doet heeft dit dan ook geen gevolgen voor de zorg. Als je wilt meedoen en later van mening verandert kun je op elk moment stoppen met meedoen.  

We hopen dat je langer wilt meedoen. Dat is voor ons onderzoek erg waardevol. De ouders die we al hebben geïnterviewd vonden het leuk om te vertellen over hun kind en hierbij stil te staan. Het laat je zien hoe snel je kind verandert. Als je wilt kun je na ieder interview het transcript krijgen van het gesprek.

 

 

Artikelen

bottom of page